Fotografienieuws

  CHIP FOTO magazine

 • Laatste kans op workshop natuurfotografie!
  Maak je graag mooie natuurfoto’s, weet je de ins en outs van je apparatuur, maar wil je graag een stap verder komen? Dan heb je nu nog een unieke kans om deel te nemen aan een gratis workshopdag natuurfotografie, georganiseerd door fotograaf Johan Bergsma op 2 september in nationaal park Weerribben-Wieden. Bij de fotowedstrijd die tot 1 augustus liep is al een aantal winnaars gekozen (Hier vind je hun foto’s),... Read more »
 • Uitslag Win een workshop natuurfotografie
  In uitgave 20 van CHIP FOTO magazine kondigden wij een fotowedstrijd aan waarbij zes lezers de kans kregen om een plek te winnen in een unieke workshop natuurfotografie van Johan Bergsma. De opdracht: stuur ons je mooiste natuurfoto! (Op deze pagina vind je meer informatie over de opdracht en over de prijs). De wedstrijd liep tot 1 augustus, en inmiddels heeft de redactie van het blad de winnaars gekozen. Hier... Read more »
 • CHIP FOTO magazine 22
  Vogels fotograferen Hyperfocaal scherpstellen 360-gradenfoto’s Getest: Sony Alpha 9, Canon EOS M6, Panasonic Lumix TZ90 en diverse objectieven Ga je in de nazomer nog op reis? Dat komt goed uit. In deze uitgave besteden we aandacht aan reisfotografie. Bekijk onze tips en je weet precies waar je op moet letten. En wil je landschapsfoto’s die van voor tot achter scherp zijn? Lees dan ons artikel over hyperfocaal... Read more »
 • Leuke accessoires en gadgets
  Met extra spullen maak je je fotografiehobby nog leuker. Hier vind je onze keus van deze maand.   Allocacoc PowerCube Extended USB Stekkerdoos waar over nagedacht is De Allocacoc PowerCube Extended USB biedt een oplossing voor een probleem waar de meeste mensen niet bij stilstaan, maar waarmee je toch geconfronteerd kunt worden. Bij een standaard stekkerdoos zijn de aansluitingen meestal in een rij geplaatst. Hoewel de aansluitingen vervolgens in... Read more »
 • Franks roadshow
    Franks Roadshow komt naar je toe deze (na)zomer. In een innige samenwerking met CameraNU.nl, Wacom, Sony, Tether Tools, Phottix en Van Duuren Media zal fotograaf Frank Doorhof een inspirerende liveshoot én workshop geven waarbij hij niet alleen tips en trucs deelt over fotograferen, maar ook over de nabewerking met een Wacom tekentablet. Frank geeft hierbij slimme adviezen en je kunt als deelnemer ook direct vragen stellen aan hem.... Read more »
 • Alles voor de fotograaf
  Met extra spullen maak je je fotografiehobby nog leuker. Hier vind je onze keus van deze maand.   Miggo Pictar iPhone Grip Beter fotograferen met je iPhone Til jouw smartphone-fotografie naar een hoger niveau met de Pictar Grip voor iPhone. Met deze grip is jouw iPhone beter vast te houden én te bedienen, zoals een volwaardige camera. Samen met de bijbehorende app biedt de grip meer controle over... Read more »
 • CHIP FOTO magazine 20
  Ontdek de macrowereld De kunst van naaktfotografie Professionele flitstechnieken Getest: Fujifilm X-T20, Pentax KP, Canon PowerShot G9 X Mark II De schoonheid van de natuur in al haar facetten. In deze uitgave van CHIP FOTO magazine gaan we aan de slag met macrofotografie en leer je hoe je zelf aan de slag kunt. Maar we behandelen ook de kunst van naaktfoto’s. Met onze tips zorg je voor... Read more »
 • Aan de slag met verrekijkers en telelenzen
  Op zaterdag 10 juni organiseert Kamera Express een verrekijker- en telelenzen-dag. Tijdens dit evenement kun je vrijblijvend kennismaken met allerlei verrekijkers, spotting scopes en telelenzen op een prachtige locatie: het Biesboschcentrum Dordrecht. Er valt deze dag van alles te beleven in de vorm van gratis activiteiten. Maak bijvoorbeeld een wandeling of rondvaart en ontdek alles wat de Biesbosch te bieden heeft. Ook kun je genieten van spectaculaire aanbiedingen en... Read more »
 • Leuke accessoires en gadgets
  Met handige en mooie spullen wordt het leven van de fotograaf nog aangenamer. Hier zijn wat leuke ideeën.     Olloclip Pivot Video Grip Handige greep De Olloclip Pivot Video Grip is bedoeld om betere filmpjes te maken met je telefoon. Elke smartphone met een breedte van 10 tot 14 cm past in de universele klem. Die bevestig je met een ¼”-statiefschroef aan de ergonomische handgreep. Zo maak... Read more »
 • Verlopen: Win een workshop natuurfotografie
  Maak je graag mooie natuurfoto’s, weet je de ins en outs van je apparatuur, maar wil je graag een stap verder komen? Doe dan mee aan onze fotowedstrijd.   In samenwerking met Bergsma Photography geeft CHIP FOTO magazine zes lezers de kans om hun vaardigheden als natuurfotograaf te verbeteren tijdens een workshop op zaterdag 2 september. Bergsma Photography is het bedrijf van Johan Bergsma. Johan geeft cursussen en workshops... Read more »

  DIGIFOTO Pro - Nieuws

 • Romain Sarret – Naar Namibië met de Panasonic Lumix GH5
  De Panasonic Lumix GH5 is een bijzondere camera die professionele videofuncties naar een compacte fotocamera brengt. Romain Sarret ging met deze nieuwe videokoning naar Namibië en maakte daar deze indrukwekkende video. ... Read more »
 • De rustgevende zeegezichten van Trevor Cotton
  Veel mensen gaan regelmatig naar het strand om helemaal tot rust te komen. Trevor Cotton woont aan de zuidkust van Engeland en gaat regelmatig op pad om mooie rustgevende foto's te maken van de zeegezichten die hij tegenkomt. ... Read more »
 • Hi-Lapse Oahu van Chris Biela – Timelapse van Hawaii
  De zomer mag dan in volle gang zijn, als je naar buiten kijkt zou je het niet zeggen. De regen valt regelmatig met bakken uit de hemel en de zon laat zich maar zelden zien. Voor iedereen die zich graag op een zonnig strand waant hebben we vandaag een timelapse-video van Oahu. ... Read more »
 • Spotlight Weekwinnaar #33 - 2017
  Aan het einde van de week kiezen we uit de inzendingen in de Lezersgallery onze favoriete plaat. We roepen de maker uit tot weekwinnaar en belonen deze met een leuke prijs. Dit keer wint de gelukkige een easyCover! ... Read more »
 • Zaterdag 2 september 2017 Open Dag bij de Fotoacademie!
  Denk jij erover na om dit najaar te starten met een fotografie opleiding aan de Fotoacademie? Kom dan de sfeer proeven tijdens de Open Dag op zaterdag 2 september 2017 van 13:00 tot 16:30 uur. ... Read more »
 • Pixel Peeper onthult al je bewerkingen
  Beweringen als ‘Deze foto komt zó uit de camera’ of ‘Nee hoor, ik heb niets aan deze foto bewerkt’ kunnen voortaan snel worden bekrachtigd of ontkracht met Pixel Peeper. Deze online tool onthult al je fotobewerkingen. ... Read more »
 • Klassieker van de dag: de strandparaplu's
  Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter. ... Read more »
 • Macphun kondigt nieuwe versie Aurora HDR aan
  Macphun komt met een nieuwe versie van hun gevierde fotobewerkingsprogramma Aurora HDR. De software komt eindelijk ook naar Windows. ... Read more »
 • Tweet van Obama met foto van Pete Souza breekt alle records
  In reactie op het drama in Charlottesville plaatste ex-president Barack Obama een tweet die de meeste likes in de geschiedenis van Twitter heeft gekregen. ... Read more »
 • Bijzondere timelapse toont het drukke verkeer van L.A. - TimeLAX
  Wie ooit in Los Angeles is geweest, weet hoe essentieel een auto is om redelijk soepel van A naar B te komen. In deze nieuwe timelapse-video van TimeLAX wordt het verkeer in deze enorme stad mooi vastgelegd. ... Read more »